Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa čelnicima italijanskih energetskih kompanija A2A i Terna

Objavljeno: 29.09.2009. 21:40 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore primio je danas, u odvojene razgovore, čelnike italijanskih energetskih kompanija A2A Đuliana Zukolija i Renata Ravanelija, kao i Terne Flavia Katanea, sa saradnicima.

Predstavnici kompanije A2A informisali su predsjednika Đukanovića o rezultatima jučerašnje sjednice Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore, na kojoj je ozvaničen njihov ulazak u vlasničku strukturu Elektroprivrede. Oni su najavili da će u narednom periodu uložiti značajne napore na modernizaciji i unaprjeđenju poslovanja Elektroprivrede, kako bi se svrstala u red vodećih energetskih kompanija u regionu.

U razgovoru sa predstavnicima Terne, još jednom je potenciran značaj realizacije projekta podvodnog energetskog kabla između Crne Gore i Italije i izražena obostrana spremnost da se u najkraćem roku pristupi konkretizaciji ovog izuzetno značajnog projekta.

Predsjednik Đukanović je ukazao i na značaj predstojećeg potpisivanja međudržavnog sporazuma Vlada Crne Gore i Italije o saradnji u oblasti energetike, što će biti još jedna potvrda intenzivnih ekonomskih odnosa dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?