Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао са челницима италијанских енергетских компанија А2А и Терна

Објављено: 29.09.2009. 21:40 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе примио је данас, у одвојене разговоре, челнике италијанских енергетских компанија А2А Ђулиана Зуколија и Рената Раванелија, као и Терне Флавиа Катанеа, са сарадницима.

Представници компаније А2А информисали су предсједника Ђукановића о резултатима јучерашње сједнице Скупштине акционара Електропривреде Црне Горе, на којој је озваничен њихов улазак у власничку структуру Електропривреде. Они су најавили да ће у наредном периоду уложити значајне напоре на модернизацији и унапрјеђењу пословања Електропривреде, како би се сврстала у ред водећих енергетских компанија у региону.

У разговору са представницима Терне, још једном је потенциран значај реализације пројекта подводног енергетског кабла између Црне Горе и Италије и изражена обострана спремност да се у најкраћем року приступи конкретизацији овог изузетно значајног пројекта.

Предсједник Ђукановић је указао и на значај предстојећег потписивања међудржавног споразума Влада Црне Горе и Италије о сарадњи у области енергетике, што ће бити још једна потврда интензивних економских односа двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?