Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio šefa Delegacije Evropske komisije Leopolda Maurera

Objavljeno: 14.10.2009. 23:47 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas, 14. oktobra, šefa Delegacije Evropske komisije Leopolda Maurera koji mu je uručio Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u Procesu stabilizacije i pridruživanja za 2009.godinu.
Ambasador Maurer je saopštio da je Crna Gora ostvarila dobar napredak, da se Privremeni sporazum o trgovini i srodnim pitanjima u potpunosti primjenjuje, da su preduzete odgovarajuće mjere za stabilizaciju uticaja krize i odlična medjunarodna saradnja, kao i da se u odredjenim oblastima, medju kojima su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i jačanje administrativnih kapaciteta, očekuju dalja unapredjenja.
Predsjednik Djukanović je istakao da je Vlada Crne Gore u potpunosti posvećena daljim aktivnostima u cilju ispunjavanja političkih i ekonomskih kriterijuma članstva i harmonizaciji nacionalnih propisa sa acquius communitaire. Predsjednik Djukanović je saopštio da će Izvještaj o napretku, kao i prethodnih godina, biti pažljivo razmotren i naglasio spremnost da se preporuke EK uvaže u implementaciji aktivnosti organa na koje se odnose.
On je takodje informisao da će Odgovori na Upitnik o spremnosti Crne Gore za članstvo u Evropskoj uniji u narednih mjesec dana biti dostavljeni Briselu, i izrazio nadu da će u sledećoj godini, na osnovu pozitivnog mišljenja Evropske komisije, Savjet ministara Evropske unije dati Crnog Gori status kandidata za članstvo u EU.
Sastanku su prisustvovali ministri inostranih poslova Milan Roćen i evropskih integracija Gordana Đurović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?