Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио шефа Делегације Европске комисије Леополда Маурера

Објављено: 14.10.2009. 23:47 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас, 14. октобра, шефа Делегације Европске комисије Леополда Маурера који му је уручио Извјештај Европске комисије о напретку Црне Горе у Процесу стабилизације и придруживања за 2009.годину.
Амбасадор Маурер је саопштио да је Црна Гора остварила добар напредак, да се Привремени споразум о трговини и сродним питањима у потпуности примјењује, да су предузете одговарајуће мјере за стабилизацију утицаја кризе и одлична медјународна сарадња, као и да се у одредјеним областима, медју којима су борба против корупције и организованог криминала и јачање административних капацитета, очекују даља унапредјења.
Предсједник Дјукановић је истакао да је Влада Црне Горе у потпуности посвећена даљим активностима у циљу испуњавања политичких и економских критеријума чланства и хармонизацији националних прописа са ацqуиус цоммунитаире. Предсједник Дјукановић је саопштио да ће Извјештај о напретку, као и претходних година, бити пажљиво размотрен и нагласио спремност да се препоруке ЕК уваже у имплементацији активности органа на које се односе.
Он је такодје информисао да ће Одговори на Упитник о спремности Црне Горе за чланство у Европској унији у наредних мјесец дана бити достављени Бриселу, и изразио наду да ће у следећој години, на основу позитивног мишљења Европске комисије, Савјет министара Европске уније дати Црног Гори статус кандидата за чланство у ЕУ.
Састанку су присуствовали министри иностраних послова Милан Роћен и европских интеграција Гордана Ђуровић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?