Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa specijalnim izaslanikom Pape Benedikta XVI, njegovom eminencijom Kardinalom Francom Rodeom

Objavljeno: 17.10.2009. 23:02 Autor: Naslovna strana
Crna Gora i Sveta stolica imaju izuzetno dobre odnose koji imaju istorijsku tradiciju, ocijenjeno je tokom razgovora Predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića sa specijalnim izaslanikom Pape Benedikta XVI, njegovom eminencijom Kardinalom Francom Rodeom, koji boravi u Crnoj Gori povodom proslave jubileja 1200 godina prenosa mošti Svetog Tripuna iz Carigrada u Kotor.

Razmjena posjeta na najvišem nivou potvrda je da postoje odlične osnove za uspostavljanje konkretne saradanje u oblastima religijskog, kulturnog, zdravstvenog turizma i ekonomije.

Premijer Đukanović je kazao da Crna Gora nastoji da očuva multietničnost, multikulturalnost i religijski sklad i tako dobrim primjerom učvrsti stabilnost u regionu.

Kardinal Franc Rode pozdravio je napredak "najstarije i najmladje" države u Evropi, koja ima bogatu istoriju ali i dobru perspektivu za budućnost.

Premijer Milo Đukanović i kardinal Franc Rode saglasni su da su odnosi crnogorskih institucija i katoličke crkve odlični, budući da je značajan dio kulturnog nasljedja Crne Gore upravo u baštini katoličke vjeroispovjesti.

Sastanku su prisustvovali ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović, nadbiskup barski monsinjor Zef Gaši, biskup kotorski Ilija Janjić i papski nuncije za Crnu Goru Andjelo Motola.

Specijalni izaslanik Pape Benedikta XVI, njegova eminencija Kardinal Franc Rode, uručio je premijeru Đukanoviću i ministru kulture Branislavu Mićunoviću papske medalje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?