Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са специјалним изаслаником Папе Бенедикта XВИ, његовом еминенцијом Кардиналом Францом Родеом

Објављено: 17.10.2009. 23:02 Аутор: Насловна страна
Црна Гора и Света столица имају изузетно добре односе који имају историјску традицију, оцијењено је током разговора Предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића са специјалним изаслаником Папе Бенедикта XВИ, његовом еминенцијом Кардиналом Францом Родеом, који борави у Црној Гори поводом прославе јубилеја 1200 година преноса мошти Светог Трипуна из Цариграда у Котор.

Размјена посјета на највишем нивоу потврда је да постоје одличне основе за успостављање конкретне сарадање у областима религијског, културног, здравственог туризма и економије.

Премијер Ђукановић је казао да Црна Гора настоји да очува мултиетничност, мултикултуралност и религијски склад и тако добрим примјером учврсти стабилност у региону.

Кардинал Франц Роде поздравио је напредак "најстарије и најмладје" државе у Европи, која има богату историју али и добру перспективу за будућност.

Премијер Мило Ђукановић и кардинал Франц Роде сагласни су да су односи црногорских институција и католичке цркве одлични, будући да је значајан дио културног насљедја Црне Горе управо у баштини католичке вјероисповјести.

Састанку су присуствовали министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић, надбискуп барски монсињор Зеф Гаши, бискуп которски Илија Јањић и папски нунције за Црну Гору Андјело Мотола.

Специјални изасланик Папе Бенедикта XВИ, његова еминенција Кардинал Франц Роде, уручио је премијеру Ђукановићу и министру културе Браниславу Мићуновићу папске медаље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?