Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa ministrom odbrane i sporta Austrije Norbertom Darabošem

Objavljeno: 30.10.2009. 01:56 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa ministrom odbrane i sporta Austrije Norbertom Darabošem.

Austrija je zainteresovana da Crna Gora što prije postane članica Evropske Unije i na tom putu znanje Austrije na raspolaganju je Crnoj Gori, kazao je ministar odbrane i sporta Austrije Norbert Daraboš.

Bilateralni odnosi dvije države imaju visok kvalitet i stalno se unaprjeđuju, ocijenio je predsjednik Vlade Milo Đukanović. Austrija i Crna Gora imaju plodnu političku ali i ekonomsku saradnju. Austrijski investitori među prvima su počeli da ulažu u Crnu Goru, a postoje i dobre osnove za buduće ekonomske odnose, ocijenili su premijer Đukanović i ministar Daraboš.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio je austrijskom ministru odbrane zahvalnost za programe podrške u prethodnim godinama i poručio da je Vlada Crne Gore pouzdan partner za unaprjeđenje buduće saradnje.

Premijer Đukanović i ministar Daraboš razgovarali su i o budućnosti Zapadnog Balkana u Evropskoj Uniji i saglasili se da su stabilnost i budućnost regiona neodvojivo povezane u procesu evropskih integracija.

Tokom susreta je ocijenjeno da postoji dobra komunikacija u oblasti odbrane, prije svega kroz zajedničke programe obuke vojnih jedinica dvije države.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?