Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са министром одбране и спорта Аустрије Норбертом Дарабошем

Објављено: 30.10.2009. 01:56 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се са министром одбране и спорта Аустрије Норбертом Дарабошем.

Аустрија је заинтересована да Црна Гора што прије постане чланица Европске Уније и на том путу знање Аустрије на располагању је Црној Гори, казао је министар одбране и спорта Аустрије Норберт Дарабош.

Билатерални односи двије државе имају висок квалитет и стално се унапрјеђују, оцијенио је предсједник Владе Мило Ђукановић. Аустрија и Црна Гора имају плодну политичку али и економску сарадњу. Аустријски инвеститори међу првима су почели да улажу у Црну Гору, а постоје и добре основе за будуће економске односе, оцијенили су премијер Ђукановић и министар Дарабош.

Предсједник Владе Мило Ђукановић изразио је аустријском министру одбране захвалност за програме подршке у претходним годинама и поручио да је Влада Црне Горе поуздан партнер за унапрјеђење будуће сарадње.

Премијер Ђукановић и министар Дарабош разговарали су и о будућности Западног Балкана у Европској Унији и сагласили се да су стабилност и будућност региона неодвојиво повезане у процесу европских интеграција.

Током сусрета је оцијењено да постоји добра комуникација у области одбране, прије свега кроз заједничке програме обуке војних јединица двије државе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?