Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa zamjenikom Predsjednika Vlade i ministrom inostranih poslova Republike Albanije Ilirom Metom

Objavljeno: 06.11.2009. 22:28 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom inostranih poslova Republike Albanije Ilirom Metom, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo ukupnim odnosima izmedju Crne Gore i Albanije, koji su, pored dobre saradnje na političkom nivou, dodatno osnaženi i današnjim potpisivanjem tri sporazuma izmedju ministarstava inostranih poslova i skorim potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti kulture. Predsjednik Djukanović istakao je da postoje mogućnosti unapređenja saradnje daljim povezivanjem saobraćajne infrastrukture, implementacijom projekata održivih izvora energije, kao i projekata zaštite životne sredine, naročito vezanih za Skadarsko jezero. Zamjenik predsjednika Vlade i ministar inostranih poslova Republike Albanije Ilir Meta takodje je izrazio očekivanje da će unapredjenje ukupnog poslovnog ambijenta u obje države voditi ka povećanju stranih direktnih investicija u čitavom regionu.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović upoznao je sagovornika sa ekonomskom situacijom u zemlji, očekivanjima za članstvo u MAP-u, procesom vizne liberalizacije, te aktivnostima koje se trenutno odvijaju u Crnoj Gori, a koja se tiču Upitnika Evropke komisije.

Sagovornici su se saglasili da je članstvo u NATO i Evropskoj uniji imperativ za region jer predstavlja garanciju stabilnosti, demokratije i saradnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?