Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са замјеником Предсједника Владе и министром иностраних послова Републике Албаније Илиром Метом

Објављено: 06.11.2009. 22:28 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је са замјеником предсједника Владе и министром иностраних послова Републике Албаније Илиром Метом, који борави у дводневној званичној посјети Црној Гори.

Саговорници су исказали задовољство укупним односима измедју Црне Горе и Албаније, који су, поред добре сарадње на политичком нивоу, додатно оснажени и данашњим потписивањем три споразума измедју министарстава иностраних послова и скорим потписивањем Споразума о сарадњи у области културе. Предсједник Дјукановић истакао је да постоје могућности унапређења сарадње даљим повезивањем саобраћајне инфраструктуре, имплементацијом пројеката одрживих извора енергије, као и пројеката заштите животне средине, нарочито везаних за Скадарско језеро. Замјеник предсједника Владе и министар иностраних послова Републике Албаније Илир Мета такодје је изразио очекивање да ће унапредјење укупног пословног амбијента у обје државе водити ка повећању страних директних инвестиција у читавом региону.

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упознао је саговорника са економском ситуацијом у земљи, очекивањима за чланство у МАП-у, процесом визне либерализације, те активностима које се тренутно одвијају у Црној Гори, а која се тичу Упитника Европке комисије.

Саговорници су се сагласили да је чланство у НАТО и Европској унији императив за регион јер представља гаранцију стабилности, демократије и сарадње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?