Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prva studijska posjeta Ministarstva nauke u okviru Erasmus+ projekta IESP

Objavljeno: 24.02.2020. 15:36 Autor: Ministarstvo nauke
Delegacija Ministarstva nauke, u sastavu Lidija Vukčević i Milena Ivanović, boravile su u dvodnevnoj studijskoj posjeti Univerzitetu u Ljubljani u okviru Erasmus+ strukturnog projekta „Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje“ - IESP, kojim koordinira Univerzitet Crne Gore.

Ministarstvo nauke

Projekat IESP, čija je realizacija započela 15. novembra 2019. godine, ima za cilj unapređenje međunarodne konkurentnosti crnogorskih univerziteta koji učestvuju u projektu putem obezbjeđivanja najboljeg modela jačanja kapaciteta za različite aspekte internacionalizacije. Partneri na projektu su: Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke, Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Kadizu i Univerzitet Azurna obala iz Nice.

Posjeta Univerzitetu u Ljubljani je prva studijska posjeta planirana u okviru ovog projekta i imala je za cilj predstavljanje najboljih praksi Univerziteta u Ljubljani u domenu internacionalizacije. Crnogorski partneri u projektu bili su u prilici da se upoznaju sa Strategijom internacionalizacije Univerziteta u Ljubljani, strateškim pristupom uspostavljanja međunarodnih partnerstava, učešća u međunarodnim programima, mrežama i asocijacijma. Predstavljeni su centri i kancelarije koji na nivou Univerziteta u Ljubljani učestvuju u kreiranju politike internacionalizacije i pružaju stručnu podršku u njenoj realizaciji. Posebna pažnja posvećena je predstavljanju univerzitetske Kancelarije za podršku istraživanjima, Kancelarije za međunarodnu saradnju, Kancelarije za projekte, Kancelarije za karijerno savjetovanje, te Kancelarije za odnose sa javnošću. Tokom drugog dana posjete prisutnima su prezentovane slovenačka Strategija internacionalizacije visokog obrazovanja, slovenačka Agencija za obezbjeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, indikatori kvaliteta procesa internacionalizacije, kao i osnovne, master i doktorske studije na Univerzitetu u Ljubljani u kontekstu internacionalizacije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?