Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Прва студијска посјета Министарства науке у оквиру Ерасмус+ пројекта ИЕСП

Објављено: 24.02.2020. 15:36 Аутор: Министарство науке
Делегација Министарства науке, у саставу Лидија Вукчевић и Милена Ивановић, боравиле су у дводневној студијској посјети Универзитету у Љубљани у оквиру Ерасмус+ структурног пројекта „Јачање интернационализације на универзитетима у Црној Гори кроз ефикасно стратешко планирање“ - ИЕСП, којим координира Универзитет Црне Горе.

Ministarstvo nauke

Пројекат ИЕСП, чија је реализација започела 15. новембра 2019. године, има за циљ унапређење међународне конкурентности црногорских универзитета који учествују у пројекту путем обезбјеђивања најбољег модела јачања капацитета за различите аспекте интернационализације. Партнери на пројекту су: Универзитет Доња Горица, Универзитет Медитеран, Министарство просвјете, Министарство науке, Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања, Универзитет у Љубљани, Универзитет у Кадизу и Универзитет Азурна обала из Нице.

Посјета Универзитету у Љубљани је прва студијска посјета планирана у оквиру овог пројекта и имала је за циљ представљање најбољих пракси Универзитета у Љубљани у домену интернационализације. Црногорски партнери у пројекту били су у прилици да се упознају са Стратегијом интернационализације Универзитета у Љубљани, стратешким приступом успостављања међународних партнерстава, учешћа у међународним програмима, мрежама и асоцијацијма. Представљени су центри и канцеларије који на нивоу Универзитета у Љубљани учествују у креирању политике интернационализације и пружају стручну подршку у њеној реализацији. Посебна пажња посвећена је представљању универзитетске Канцеларије за подршку истраживањима, Канцеларије за међународну сарадњу, Канцеларије за пројекте, Канцеларије за каријерно савјетовање, те Канцеларије за односе са јавношћу. Током другог дана посјете присутнима су презентоване словеначка Стратегија интернационализације високог образовања, словеначка Агенција за обезбјеђење квалитета у високом образовању, индикатори квалитета процеса интернационализације, као и основне, мастер и докторске студије на Универзитету у Љубљани у контексту интернационализације.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?