Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворен конкурс за додатне стипендије за љетни семестар 2016/17. посредством ЦЕЕПУС мреже за Мађарску

Објављено: 01.03.2017. 17:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

НЦО (Национална Цеепус Канцеларија) Мађарске пружа могућност још једног круга пријава за мобилност посредством ЦЕЕПУС програма студентима и академском особљу за љетни семестар 2016/17. академске године на некој од њихових високообразовних институција.

За овај програм могу аплицирати студенти и академско особље црногорских факултета који су укључени у ЦЕЕПУС мрежу са Мађарском. Такође, могу конкурисати и студенти и академско особље свих установа високог образовања у Црној Гори, као тзв. фреемовер-и (студенти гости).

Начин аплицирања је исти као и у регуларним роковима:

На сајту www.цеепус.инфо попуњава се електронска пријава (иста као и током пријављивања на конкурс у оквиру формираних ЦЕЕПУС мрежа), у мотивационом дијелу неопходно је објаснити академску сврху боравка на одређеној институцији, у складу с категоријом у оквиру које се кандидат пријавио. Уз електронску пријаву уколико се пријављује као фрее мовер кандидат прилаже:

Студент - два писма преопруке (Фреемовер Леттер оф Рецоммендатион) с матичне институције, као и прихватно писмо (Фреемовер Леттер оф Аццептанце) од институције земље домаћина, наведена документа морају бити уредно потписана и овјерена.
Академско особље - прихватно писмо (Фреемовер Леттер оф Аццептанце) од институције земље домаћина на којој желе да реализују своје предавачке активности. Наведени документ мора бити уредно потписан и овјерен.

Деадлине 30. март 2017. године, појединости о наведеном могу се наћи на линку: хттп://тка.ху/неw/7299/пролонгатион-оф-субмиссион-деадлине-фор-студент-теацхер-цеепус-мобилитy-апплицатионс-то-хунгарy-30тх-марцх-2017

Детаљније инфорамације могу се добити у Канцеларији за праћење програма мобилности студената и академског особља у Црној Гори.

Минисатрство просвјете, канцеларија бр. 7, Вака Дјуровића бб, Подгорица

Контакт особа: Нериса Реџематовић

е-маил адреса: нериса.редзематовиц@мпс.гов.ме

Контакт телефон:  020/410-195

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?