Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

POSJETA CRKVI HRISTOVOG JEVANĐELJA

Objavljeno: 18.09.2020. 21:04 Autor: PR Sluzba

mmpDelegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava (MLJMP) posjetila je danas sjedište Crkve Hristovog Jevanđelja u Podgorici, koja u Crnoj Gori, organizovano djeluje od 1996. godine. 

 

Državni sekretar mr Aleksandar Saša Zeković, direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama dr Ismet Latić i savjetnica u MLJMP Nermina Djoković razgovorali su sa službenicima ove vjerske zajednice - Borisom Ćurčićem i Leonom Obradovićem - o njenom položaju, organizaciji i aktivnostima. Diksutovano je o problemima i izazovima u radu ove male vjerske zajednice, posebno o iskustvu njenog društvenog prihvatanja pri čemu se danas prepoznaje tolerantan odnos neposrednog okruženja. 

 

Crkva Hristovog Jevanđelja spada u protestantsko evanđeosku crkvu i ovo je prva zvanična državna posjeta ovoj maloj vjerskoj zajednici.

 

Konstatovano je da je država Crna Gora osigurala optimalan okvir za uživanje vjerskih sloboda i prava uz odlučnost da spriječi svaku diskriminaciju, višedecenijsku netrpeljivosti i nerazumijevanje na vjerskoj osnovi.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?