Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Čestitka ministra Zenke povodom nastupajućeg velikog Jevrejskog praznika Roš Hašane koji označava početak "nove jevrejske godine"

Objavljeno: 20.09.2020. 15:51 Autor: PR Služba

Povodom nastupajućeg velikog Jevrejskog praznika Roš Hašane koji označava početak "nove jevrejske godine", ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore Nini Ofner Bokan i svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori upućuje iskrenu čestitku:

 

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, Vama i svim Jevrejima/kama  u Crnoj Gori želim srećnu Novu godinu,  uz želju da je provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.

 

Među mnogim običajima vezanim za ovaj praznik jeste i traženje pomirenja i oproštaja od onih kojima je nanijeta nepravda tokom godine, kao i pokajanje za učinjene grijehe prema drugima. Godina iza nas je bila puna iskusenja izazvanih pandemijom korona virusa.

 

Medjusobno razumijevanje, solidarnost i pomaganje su nam posebno potrebni u ovim izazovnim vremenima i potvrda su da su neiscrpni izvori kojima jevrejska vjera uči.

Želim da  predstojeća godina donese svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, puno zdravlja i uspjeha na svim poljima života.

 

Jevrejska zajednica u Crnoj Gori je bitan segment ovog društva i predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru, te da će sigurno i u budućnosti doprinjeti stvaranju okruženja gdje se poštuju visoko moralne vrijednosti i principi..

 

Ministar

Mehmed Zenka

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?