Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

OČUVATI NEDJELJIVOST I UNIVERZALNOST LJUDSKIH PRAVA

Objavljeno: 15.10.2020. 19:21 Autor: PR Sluzba

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava mr Aleksandar Saša Zeković bio je panelista na konferenciji “Kako unaprijediti ljudska prava na Zapadnom Balkanu” koju je organizovala Evropska asocijacija za pravo i finansije (EALF) u okviru projekta ,,Evropska škola ljudskih prava“ koji podržava Australijska vlada. 

 

Državni sekretar Zeković je govorio o praksi poštovanja ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori i posebno se osvrnuo na društveno prihvatanje svih etničkih, društvenih i vjerskih grupa i na važnost nedjeljivosti i univerzalnosti ljudskih prava. 

 

Posebno je govorio o usvojenom Zakonu o istopolnom partnerstvu, primjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti iili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica pri čemu se naročito osvrnuo na društveno prihvatanje i bezbjednost tzv. malih vjerskih zajednica, o podršci Ministarstva za ljudska i manjinska prava prema civilnom društvu kako bi javne politike bile racionalnije i produktivnije kao i o najnovijim inicijativama Ministarstva za ljudska i manjinska pravau odnosu na proces suočavanja s prošlošću.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?