Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОЧУВАТИ НЕДЈЕЉИВОСТ И УНИВЕРЗАЛНОСТ ЉУДСКИХ ПРАВА

Објављено: 15.10.2020. 19:21 Аутор: ПР Слузба

Државни секретар у Министарству за људска и мањинска права мр Александар Саша Зековић био је панелиста на конференцији “Како унаприједити људска права на Западном Балкану” коју је организовала Европска асоцијација за право и финансије (ЕАЛФ) у оквиру пројекта ,,Европска школа људских права“ који подржава Аустралијска влада. 

 

Државни секретар Зековић је говорио о пракси поштовања људских и мањинских права у Црној Гори и посебно се осврнуо на друштвено прихватање свих етничких, друштвених и вјерских група и на важност недјељивости и универзалности људских права. 

 

Посебно је говорио о усвојеном Закону о истополном партнерству, примјени Закона о слободи вјероисповијести иили увјерења и правном положају вјерских заједница при чему се нарочито осврнуо на друштвено прихватање и безбједност тзв. малих вјерских заједница, о подршци Министарства за људска и мањинска права према цивилном друштву како би јавне политике биле рационалније и продуктивније као и о најновијим иницијативама Министарства за људска и мањинска правау односу на процес суочавања с прошлошћу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?