Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Globalna sedmica obrazovanja

Objavljeno: 11.11.2020. 09:08 Autor: Zavod za školstvo

Centar „Sjever-jug“ Savjeta Evrope sa partnerima poziva obrazovne ustanove da i ove godine obiježe Globalnu sedmicu obrazovanja, u periodu 16 - 20. novembra, i pruže podrške globalnoj kampanji za promociju mira, solidarnosti i održivijeg i pravičnijeg svijeta.

Ovu kolektivnu inicijativu implementiraju ustanove i organizacije u zemljama partnerima Centra širom Evrope i svijeta, u cilju promocije globalnog obrazovanja kao zajedničkog alata za razvijanje solidarnosti, interkulturalnog dijaloga i učenja o održivom razvoju.

Obrazovne ustanove se pozivaju da, u skladu sa mogućnostima trenutne zdravstvene situacije izazavane virusom Covid-19, iniciranjem sopstvenih aktivnosti ili učešćem u predloženim aktivnostima Centra Sjever-jug Savjeta Evrope, obilježe Globalnu sedmicu obrazovanja.

Za učešće u predloženim aktivnostima North-South Centra, molimo vas da posjetite sajt: https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/gew-joint-activities

Korisni materijali:

GE-Guidelines (MN)

GE-Guidelines (EN) 

Toolkit

Global Education Guide

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?