Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana onlajn radionica o poljoprivrednim istraživanjima i transferu znanja u zemljama Zapadnog Balkana

Objavljeno: 30.11.2020. 20:28 Autor: Ministarstvo nauke
Prva radionica o poljoprivrednim istraživanjima i mogućnostima budućeg umrežavanja i finansiranja u zemljama Zapadnog Balkana, održana je 23. i 24. novembra 2020. godinu u organizaciji Genrealnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj na prostoru jugoistočne Evrope (SWG RRD).

Ova onlajn radionica okupila je 80 predstavnika istraživačkih i obrazovnih institucija, savjetodavnih službi, privatnog i javnog sektora sa Zapadnog Balkana i šire koji su razmijenili mišljenja o trenutnom kapacitetu poljoprivrednih istraživanja i transfera znanja koja mogu da utiču na razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja na Zapadnom Balkanu i ujedno dali relevantne primjere dobre prakse u državama članicama EU i koji su primjenjivi za prostor Zapadnog Balkana.

Ministarstvo nauke

Na radionici su učestvovali i predstavnici Ministarstva nauke i Biotehničkog fakulteta Univerzeta Crne Gore. Posebnu pažnju izazvala je prezentacija pozitivnih iskustava u organizaciji nauke, obrazovanja i savjetovanja u oblasti poljoprivrede iz Irske (prezentcija Toma Kellyja) kao i prezentacija o novim mogućnostima za pridružene zemlje, posebno za Zapadni Balkan, kroz paket “Widening” u okviru novog Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije “Horizon Europe” (prezentacija Stephena Weiersa).

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?