Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана онлајн радионица о пољопривредним истраживањима и трансферу знања у земљама Западног Балкана

Објављено: 30.11.2020. 20:28 Аутор: Министарство науке
Прва радионица о пољопривредним истраживањима и могућностима будућег умрежавања и финансирања у земљама Западног Балкана, одржана је 23. и 24. новембра 2020. годину у организацији Генреалног директората Европске комисије за пољопривреду и рурални развој (ДГ АГРИ) и Сталне радне групе за регионални рурални развој на простору југоисточне Европе (СWГ РРД).

Ова онлајн радионица окупила је 80 представника истраживачких и образовних институција, савјетодавних служби, приватног и јавног сектора са Западног Балкана и шире који су размијенили мишљења о тренутном капацитету пољопривредних истраживања и трансфера знања која могу да утичу на развој пољопривреде и руралног развоја на Западном Балкану и уједно дали релевантне примјере добре праксе у државама чланицама ЕУ и који су примјењиви за простор Западног Балкана.

Ministarstvo nauke

На радионици су учествовали и представници Министарства науке и Биотехничког факултета Универзета Црне Горе. Посебну пажњу изазвала је презентација позитивних искустава у организацији науке, образовања и савјетовања у области пољопривреде из Ирске (презентција Тома Келлyја) као и презентација о новим могућностима за придружене земље, посебно за Западни Балкан, кроз пакет “Wиденинг” у оквиру новог Оквирног програма ЕУ за истраживање и иновације “Хоризон Еуропе” (презентација Степхена Wеиерса).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?