Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Leposavić i ministarka Jelena Borovinić Bojović u posjeti Upravi za izvršenje krivičnih sankcija: Utvrđeno dobro opšte zdravstveno stanje inficiranih Covidom 19

Objavljeno: 17.12.2020. 17:53 Autor: M.L.
Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić i ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović rano jutros obavili su hitnu posjetu Upravi za izvršenje krivičnih sankcija gdje su razgovarali  sa direktorom te ustanove Milanom Tomićem i dr Danijelom Stanišić iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a. Ministri su se detaljno informisali o opštem stanju i uslovima boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a posebno o stanju lica lišenih slobode inficiranih od Covida 19. Ministarka zdravlja je ovom prilikom utvrdila  da je opšte zdravstveno stanje svih inficiranih dobro i da najveći broj ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja.
Utvrđeno je i smanjenje broja inficiranih, gdje je u protekla dva dana registrovano ozdravljenje 7 lica lišenih slobode. Ministarka Borovinić Bojović najavila je da će pojačati snabdijevanje UIKS potrebnom medicinskom opremom i ljekovima, kao i da će na odgovarajući način preisipitati mjere koje se tiču apsolutne zabrane posjeta licima lišenim slobode koji se nalaze u pojedinim odjeljenjima ovog zatvorskog kompleksa.  

Posjeta je završena uz najavu ministarke Dr Jelene Borovinić Bojović da će uskoro i lično posjetiti inficirane u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?