Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Лепосавић и министарка Јелена Боровинић Бојовић у посјети Управи за извршење кривичних санкција: Утврђено добро опште здравствено стање инфицираних Цовидом 19

Објављено: 17.12.2020. 17:53 Аутор: М.Л.
Министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић и министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић рано јутрос обавили су хитну посјету Управи за извршење кривичних санкција гдје су разговарали  са директором те установе Миланом Томићем и др Данијелом Станишић из Сектора за здравствену заштиту УИКС-а. Министри су се детаљно информисали о општем стању и условима боравка у Управи за извршење кривичних санкција, а посебно о стању лица лишених слободе инфицираних од Цовида 19. Министарка здравља је овом приликом утврдила  да је опште здравствено стање свих инфицираних добро и да највећи број има лакшу клиничку слику или нема изражене симптоме обољења.
Утврђено је и смањење броја инфицираних, гдје је у протекла два дана регистровано оздрављење 7 лица лишених слободе. Министарка Боровинић Бојовић најавила је да ће појачати снабдијевање УИКС потребном медицинском опремом и љековима, као и да ће на одговарајући начин преисипитати мјере које се тичу апсолутне забране посјета лицима лишеним слободе који се налазе у појединим одјељењима овог затворског комплекса.  

Посјета је завршена уз најаву министарке Др Јелене Боровинић Бојовић да ће ускоро и лично посјетити инфициране у Управи за извршење кривичних санкција.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?