Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Vesna Bratić na Erasmus INFO danu

Objavljeno: 18.12.2020. 20:34 Autor: PR služba

Danas je u prostorijama rektorata Univerziteta Crne Gore održan tradicionalni Erasmus info dan, program međunarodne fakultetske razmjene. Pored koordinatorke Nacionalne Erasmus plus kancelarije Vanje Drljević i rektora Univerziteta Crne Gore Danila Nikolića, događaju je prisustvovala i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić.

Ministarka Bratić je istakla da Crna Gora iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u programu Erasmus plus. “U okviru poziva za prošlu godinu za ključnu akciju 1. koja se odnosi na međunarodnu kreditnu mobilnost, Crnoj Gori je odobreno 125 projektnih predloga uz 1549 stipendija za mobilnost“, poručila je Bratić.

PR

Ona je dodala da kroz ključnu akciju 2. koja se odnosi na izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju Crna Gora učestvuje u osam projekata sa ukupnim budžetom od 6,8 miliona eura. Govoreći o programu, kazala je da je i sama bila tri puta, kao profesor, korisnica međunarodne kreditne mobilnosti i da je to iskustvo zaista nemjerljivo. “Sledeća faza biće uspostavljanje agencije za evropsku razmjenu”, poručila je Bratić.

Vanja Drljević je istakla da je u toku protekle tri decenije učešće u programu Erasmus plus pozitivno uticalo na lični i profesionalni razvoj više od deset miliona ljudi u Evropi i da je trasiralo put ka evropskim integracijama Crne Gore.

PR

Univerzitet je učestvovao u Erasmus plus programu kao koordinator ili partner u projektnim konzorcijumima. Ukupan iznos finansiranih projekata za Univerzitet u ovom periodu je nepunih 3 miliona eura, što čini ovaj program Evropske Unije najznačajnijim za Univerzitet Crne Gore u odnosu na iznos dobijenih fondova, kazao je Danilo Nikolić.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?