Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Весна Братић на Ерасмус ИНФО дану

Објављено: 18.12.2020. 20:34 Аутор: ПР служба

Данас је у просторијама ректората Универзитета Црне Горе одржан традиционални Ерасмус инфо дан, програм међународне факултетске размјене. Поред координаторке Националне Ерасмус плус канцеларије Вање Дрљевић и ректора Универзитета Црне Горе Данила Николића, догађају је присуствовала и министарка просвјете, науке, културе и спорта др Весна Братић.

Министарка Братић је истакла да Црна Гора из године у годину остварује све боље резултате у програму Ерасмус плус. “У оквиру позива за прошлу годину за кључну акцију 1. која се односи на међународну кредитну мобилност, Црној Гори је одобрено 125 пројектних предлога уз 1549 стипендија за мобилност“, поручила је Братић.

PR

Она је додала да кроз кључну акцију 2. која се односи на изградњу капацитета у високом образовању Црна Гора учествује у осам пројеката са укупним буџетом од 6,8 милиона еура. Говорећи о програму, казала је да је и сама била три пута, као професор, корисница међународне кредитне мобилности и да је то искуство заиста немјерљиво. “Следећа фаза биће успостављање агенције за европску размјену”, поручила је Братић.

Вања Дрљевић је истакла да је у току протекле три деценије учешће у програму Ерасмус плус позитивно утицало на лични и професионални развој више од десет милиона људи у Европи и да је трасирало пут ка европским интеграцијама Црне Горе.

PR

Универзитет је учествовао у Ерасмус плус програму као координатор или партнер у пројектним конзорцијумима. Укупан износ финансираних пројеката за Универзитет у овом периоду је непуних 3 милиона еура, што чини овај програм Европске Уније најзначајнијим за Универзитет Црне Горе у односу на износ добијених фондова, казао је Данило Николић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?