Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministarstvo obezbijedilo sredstva za nagrade iz Fonda za kvalitet i talente

Objavljeno: 31.12.2020. 18:38 Autor: PR služba

Ministarka Vesna Bratić je između ostalih naslijeđenih obaveza u Ministarstvu zatekla i poprilično komplikovanu situaciju u vezi sa sprovođem Konkursa za kvalitet i talente i sa isplatom nagrada najboljim učenicima i nastavnicima. U Fondu nije bilo dovoljno sredstava da se konkurs uopšte i raspiše, ali je on uprkos tome raspisan 30. septembra i procedura konkursa okončana je u periodu tehničke Vlade.

Naslijeđeni problem je zahtijevao pažljivu analizu. Ministarka se sa svojim timom potrudila da pronađe najbolje rješenje, jer je u Fondu za kvalitet i talente zatečeno mnogo manje novca od očekivanog. Naime, predviđeno je da za Fond za kvalitet i talente bude obezbijeđeno oko pola miliona eura za nagrade najboljima, a nova administracija je u ovom fondu zatekla svega 70. 136,90 eura. Nedostatak novca u Fondu nije bilo moguće obezbijediti bez podrške i intervencije nove Vlade koja je uvažila stav ministarke da bi nedodjeljivanje nagrade ove godine nanijelo štetu osjetljivom dijelu stanovništva, a to su prije svega naša djeca i prosvjetni radnici. Samim konkursom nije preciziran iznos nagrade, a ona će ove godine iznositi 500 eura, i to je iznos koji je Ministarstvo uspjelo da obezbijedi u ovom trenutku.

Stoga, obaviještavamo javnost da su ministarka Vesna Bratić i njen tim uz razumijevanje i podršku Vlade učinili sve da u ovoj kompleksnoj situaciji pronađu najbolje moguće i održivo rješenje za realizaciju Konkursa. Najbolji učenici i nastavnici koji su vrijedno radili tokom cijele godine ipak će biti nagrađeni.

O datumu i načinu uručenja Ministarstvo će blagovremeno obavijestiti javnost.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?