Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарство обезбиједило средства за награде из Фонда за квалитет и таленте

Објављено: 31.12.2020. 18:38 Аутор: ПР служба

Министарка Весна Братић је између осталих наслијеђених обавеза у Министарству затекла и поприлично компликовану ситуацију у вези са спровођем Конкурса за квалитет и таленте и са исплатом награда најбољим ученицима и наставницима. У Фонду није било довољно средстава да се конкурс уопште и распише, али је он упркос томе расписан 30. септембра и процедура конкурса окончана је у периоду техничке Владе.

Наслијеђени проблем је захтијевао пажљиву анализу. Министарка се са својим тимом потрудила да пронађе најбоље рјешење, јер је у Фонду за квалитет и таленте затечено много мање новца од очекиваног. Наиме, предвиђено је да за Фонд за квалитет и таленте буде обезбијеђено око пола милиона еура за награде најбољима, а нова администрација је у овом фонду затекла свега 70. 136,90 еура. Недостатак новца у Фонду није било могуће обезбиједити без подршке и интервенције нове Владе која је уважила став министарке да би недодјељивање награде ове године нанијело штету осјетљивом дијелу становништва, а то су прије свега наша дјеца и просвјетни радници. Самим конкурсом није прецизиран износ награде, а она ће ове године износити 500 еура, и то је износ који је Министарство успјело да обезбиједи у овом тренутку.

Стога, обавијештавамо јавност да су министарка Весна Братић и њен тим уз разумијевање и подршку Владе учинили све да у овој комплексној ситуацији пронађу најбоље могуће и одрживо рјешење за реализацију Конкурса. Најбољи ученици и наставници који су вриједно радили током цијеле године ипак ће бити награђени.

О датуму и начину уручења Министарство ће благовремено обавијестити јавност.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?