Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Srednja stručna sprema - opšte napomene za stručni ispit za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica

Objavljeno: 15.01.2021. 20:36 Autor: D.T.
Srednja stručna sprema - opšte napomene za stručni ispit za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica


Na osnovu Pravilnika o polaganju i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima („Službeni list Crne Gore", br. 77/20) Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava je nadležno za polaganje stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica tako da kandidati prijave za polaganje stručnog ispita dostavljaju Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Stručni ispit za III i IV nivo kvalifikacije obrazovanja polaže se po programu koji sadrži sljedeće predmete: 

1. Izvršenje kazni zatvora i vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica;
2. Upotreba sredstava prinude i tehnika samoodbrane.

Prijava za polaganje stručnog ispita podnosi se Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava najkasnije u roku od 7 dana od dana objavljivanja datuma, vremena i mjesta polaganja stručnog ispita.

Uz prijavu, kandidat je dužan da Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava dostavi dokaze o ispunjavanju uslova za polaganje drugog stručnog ispita:

- Uvjerenje o završenom nivou i vrsti obrazovanja;
- Uvjerenje o potrebnom radnom iskustvu (najmanje jedna godina radnog iskustva);
- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima

Pregled propisa i pravne literature za programe polaganja stručnog ispita utvrdiće Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava i objaviće na internet stranici. 

Stručni ispit polaže se pred Komisijom za pomaganje stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica koju je obrazovao Ministar pravde.

Prijava za polaganja stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica se predaje u zatvorenoj koverti sa naznakom: "Prijava za polaganje stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica ", ime i prezime, broj telefona, mjesto prebivališta i adresa u pisarnici Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava u ulici Vuka Karadžića 3 Podgorica, radnim danima od 09 do 11 časova i od 12 do 14 časova ili putem pošte.

O datumu, mjestu i vremenu polaganja drugog stručnog ispita, kandidati će biti obaviješteni putem internet stranice Ministarstva pravde (www.pravda.gov.me), najkasnije 20 (dvadeset) dana prije početka polaganja stručnog ispita.

Troškovi plaganja stručnog ispita za kandidate sa III i IV nivoom kvalifikacije obrazovanja iznose 38,65 eura.

Kandidat je dužan da dokaz o uplati dostaviti na uvid sekretaru komisije prije početka ispita. Kandidatu koji ne dostavi dokaz o uplati troškova polaganja drugog stručnog ispita neće se dozvoliti polaganje drugog stručnog ispita.

Uplata troškova za polaganje stručnog ispita vrši se na račun Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava broj 832-1132-02 - svrha uplate: Naknada za polaganje stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja pritvorenih i osuđenih lica.



Sekretar komisije: Hajdana Radulović
Kontakt telefon: 020/407-592

Linkovi:
Prijava za polaganje stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja.docx
Pravilnik o Programu i nacinu polaganja stručnog ispita.pdf
Program stručnog ispita za vršenje poslova obezbjeđenja.pdf
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?