Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Средња стручна спрема - опште напомене за стручни испит за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица

Објављено: 15.01.2021. 20:36 Аутор: Д.Т.
Средња стручна спрема - опште напомене за стручни испит за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица


На основу Правилника о полагању и начину полагања стручног испита за рад у државним органима („Службени лист Црне Горе", бр. 77/20) Министарство правде, људских и мањинских права је надлежно за полагање стручног испита за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица тако да кандидати пријаве за полагање стручног испита достављају Министарству правде, људских и мањинских права.

Стручни испит за ИИИ и ИВ ниво квалификације образовања полаже се по програму који садржи сљедеће предмете: 

1. Извршење казни затвора и вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица;
2. Употреба средстава принуде и техника самоодбране.

Пријава за полагање стручног испита подноси се Министарству правде, људских и мањинских права најкасније у року од 7 дана од дана објављивања датума, времена и мјеста полагања стручног испита.

Уз пријаву, кандидат је дужан да Министарству правде, људских и мањинских права достави доказе о испуњавању услова за полагање другог стручног испита:

- Увјерење о завршеном нивоу и врсти образовања;
- Увјерење о потребном радном искуству (најмање једна година радног искуства);
- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у државним органима

Преглед прописа и правне литературе за програме полагања стручног испита утврдиће Министарство правде, људских и мањинских права и објавиће на интернет страници. 

Стручни испит полаже се пред Комисијом за помагање стручног испита за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица коју је образовао Министар правде.

Пријава за полагања стручног испита за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица се предаје у затвореној коверти са назнаком: "Пријава за полагање стручног испита за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица ", име и презиме, број телефона, мјесто пребивалишта и адреса у писарници Министарства правде, људских и мањинских права у улици Вука Караџића 3 Подгорица, радним данима од 09 до 11 часова и од 12 до 14 часова или путем поште.

О датуму, мјесту и времену полагања другог стручног испита, кандидати ће бити обавијештени путем интернет странице Министарства правде (www.правда.гов.ме), најкасније 20 (двадесет) дана прије почетка полагања стручног испита.

Трошкови плагања стручног испита за кандидате са ИИИ и ИВ нивоом квалификације образовања износе 38,65 еура.

Кандидат је дужан да доказ о уплати доставити на увид секретару комисије прије почетка испита. Кандидату који не достави доказ о уплати трошкова полагања другог стручног испита неће се дозволити полагање другог стручног испита.

Уплата трошкова за полагање стручног испита врши се на рачун Министарства правде, људских и мањинских права број 832-1132-02 - сврха уплате: Накнада за полагање стручног испита за вршење послова обезбјеђења притворених и осуђених лица.



Секретар комисије: Хајдана Радуловић
Контакт телефон: 020/407-592

Линкови:
Пријава за полагање стручног испита за вршење послова обезбјеђења.доцx
Правилник о Програму и нацину полагања стручног испита.пдф
Програм стручног испита за вршење послова обезбјеђења.пдф
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?