Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić – Žil Bešor Pluh: Holandija partner CG na putu ka EU

Objavljeno: 18.01.2021. 17:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade CG prof. dr Zdravko Krivokapić, dočekao je danas Nj. E. ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu, Žila Bešora Pluha.

U srdačnom i prijatnom razgovoru, premijer Krivokapić i ambasador Holandije saglasni su da je Crna Gora mali sistem koji je fleksibilan, ali i osjetljiv, što se posebno pokazalo tokom pandemije COVID-19.

Premijer je izrazio zahvalnost zbog pomoći koju je Holandija pružila Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa.

Ambasador Pluh je naglasio da je holandska diplomatija vrlo zadovoljna što se tranzicija vlasti u CG sprovela demokratskim, mirnim putem. On je naglasio da Holandija podržava Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji.

Premijer Krivokapić upoznao je ambasadora sa političkim dešavanjima u zemlji, kao i sa negativnim ekonomskim trendom crnogorske privrede, koja je najvećim dijelom oslonjena na turizam.

Ambasador Pluh je istakao i da Holandija svjesna izazova sa kojim se suočava Crna Gora.

Premijer Krivokapić je izrazio nadu da će u periodu koji je pred nama, Crna Gora dobiti prijeko potrebnu ekspertsku pomoć u mnogim oblastima našeg progresivno - demokratskog djelovanja.

Zdravko Krivokapić - Žil Bešor Pluh (18.01.2021.)

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?