Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић – Жил Бешор Плух: Холандија партнер ЦГ на путу ка ЕУ

Објављено: 18.01.2021. 17:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе ЦГ проф. др Здравко Кривокапић, дочекао је данас Њ. Е. амбасадора Краљевине Холандије у Црној Гори са сједиштем у Београду, Жила Бешора Плуха.

У срдачном и пријатном разговору, премијер Кривокапић и амбасадор Холандије сагласни су да је Црна Гора мали систем који је флексибилан, али и осјетљив, што се посебно показало током пандемије COVID-19.

Премијер је изразио захвалност због помоћи коју је Холандија пружила Црној Гори у борби против коронавируса.

Амбасадор Плух је нагласио да је холандска дипломатија врло задовољна што се транзиција власти у ЦГ спровела демократским, мирним путем. Он је нагласио да Холандија подржава Црну Гору на путу ка Европској унији.

Премијер Кривокапић упознао је амбасадора са политичким дешавањима у земљи, као и са негативним економским трендом црногорске привреде, која је највећим дијелом ослоњена на туризам.

Амбасадор Плух је истакао и да Холандија свјесна изазова са којим се суочава Црна Гора.

Премијер Кривокапић је изразио наду да ће у периоду који је пред нама, Црна Гора добити пријеко потребну експертску помоћ у многим областима нашег прогресивно - демократског дјеловања.

Zdravko Krivokapić - Žil Bešor Pluh (18.01.2021.)

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?