Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Injac sa ambasadorom R. Sjeverne Makedonije Trpkoskim

Objavljeno: 27.01.2021. 20:55 Autor: mod

Ministarka odbrane Olivera Injac, sastala se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Mihajlom Trpkoskim.

Ministarka Injac istakla je da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane i da će Ministarstvo odbrane Crne Gore ostati opredijeljeno za dalje jačanje bilateralnih odnosa sa Sjevernom Makedonijom.

Ministarka Injac naglasila je da je jedan od najvažnijih segmenata bilateralne odbrambene saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, kao i zajedničko djelovanje u regionalnim inicijativama. Injac je ukazala na poseban značaj savezničke saradnje dvije države u NATO, čime se dodatno osnažila stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana.

Ambasador Trpkoski zahvalio se na prijemu i istakao kvalitet dosadašnje odbrambene bilateralne saradnje, naglasivši da se Crna Gora kroz kontinuiranu i aktivnu podršku pokazala kao pouzdan partner Republici Sjevernoj Makedoniji. Izrazio je očekivanje da će dvije zemlje i dalje intenzivno sarađivati, kako bi pružile puni doprinos Alijansi u pogledu postizanja stabilnosti u regionu, ističući značaj učešća dvije vojske na međunarodnim vježbama kao što su one koje se organizuju na poligonu Krivolak u S. Makedoniji. Trpkoski je kazao da će Sjeverna Makedonija ostati posvećena intenzivnoj saradnji dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministarka Injac i ambasador Trpkoski takođe su se osvrnuli na globalnu epidemiološku situaciju, izazvanu virusom COVID-19, te iskazali očekivanje da će vakcinacija koja se očekuje u narednom periodu dati rezultate na značajnom poboljšanju epidemiološke situacije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?