Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ињац са амбасадором Р. Сјеверне Македоније Трпкоским

Објављено: 27.01.2021. 20:55 Аутор: мод

Министарка одбране Оливера Ињац, састала се са амбасадором Републике Сјеверне Македоније у Црној Гори, Михајлом Трпкоским.

Министарка Ињац истакла је да Црна Гора и Сјеверна Македонија имају одличну сарадњу у области одбране и да ће Министарство одбране Црне Горе остати опредијељено за даље јачање билатералних односа са Сјеверном Македонијом.

Министарка Ињац нагласила је да је један од најважнијих сегмената билатералне одбрамбене сарадње школовање црногорских кадета на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу, као и заједничко дјеловање у регионалним иницијативама. Ињац је указала на посебан значај савезничке сарадње двије државе у НАТО, чиме се додатно оснажила стабилност и сигурност Западног Балкана.

Амбасадор Трпкоски захвалио се на пријему и истакао квалитет досадашње одбрамбене билатералне сарадње, нагласивши да се Црна Гора кроз континуирану и активну подршку показала као поуздан партнер Републици Сјеверној Македонији. Изразио је очекивање да ће двије земље и даље интензивно сарађивати, како би пружиле пуни допринос Алијанси у погледу постизања стабилности у региону, истичући значај учешћа двије војске на међународним вјежбама као што су оне које се организују на полигону Криволак у С. Македонији. Трпкоски је казао да ће Сјеверна Македонија остати посвећена интензивној сарадњи двије земље у свим областима од заједничког интереса.

Министарка Ињац и амбасадор Трпкоски такође су се осврнули на глобалну епидемиолошку ситуацију, изазвану вирусом ЦОВИД-19, те исказали очекивање да ће вакцинација која се очекује у наредном периоду дати резултате на значајном побољшању епидемиолошке ситуације.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?