Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bratić i Neđeši: Intenziviranje saradnje u interesu obije zemlje

Objavljeno: 29.01.2021. 16:49 Autor: PR služba

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić primila je u prvu zvaničnu posjetu Nj.E. ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Ministarka Bratić je izrazila zadovoljstvo što sa diplomatskim predstavnicima Mađarske, na nivou Ministarstva nastavlja ranije uspostavljenu saradnju koja se ubuduće može dodatno osnažiti.
Zajednička stremljenja, geografska bliskost i tradicionalna povezanost u mnogim oblastima društvenog života, nalaže nam da nastavimo uspostavljena partnerstva zbog čega mi je veoma drago”, kazala je ministarka Bratić.

„Preuzimanjem odgovornosti upravljanja izuzetno kompleksnim Ministarstvom koje objedinjuje resore prosvjete, nauke, kulture i sporta, predstavlja veliku čast, ali i snažnu inspiraciju. Okupili smo sposoban tim ljudi koji će u budućem periodu predano i odgovorno raditi na tome da ova Vlada bude Vlada rezultata i Vlada koja će biti usmjerena na građane te njihova očekivanja i potrebe. U tom smislu, raduje me prilika za nastavak i osnaživanje već uspostavljene uspješne saradnje sa prijateljskom Mađarskom, posebno u oblasti kulture i prosvjete,” istakla je Bratić.

Ambasador Mađarske Jožef Neđeši poručio je da je Mađarska oduvijek smatrala zemlje Zapadnog Balkana svojim prijateljima. „Zainteresovani smo za napredak Crne Gore i njen razvoj i, u tom smislu, dajemo vam podstrek da istrajete na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji. Naše namjere su, stoga, otvorene, iskrene i prijateljske.

Želim da Vas informišem da Mađarsku svake godine posjeti puno srednjoškolaca i studenata iz Crne Gore, kao i učesnika programa “Stipendium Hungarikum”, a koji se odnosi na boravak i studiranje crnogorskih studenata na mađarskim univerzitetima. Osim toga pokrenuli smo i zajedničke projekte u oblasti kulture i želimo da vam budemo podrška u svim mogućim zajedničkim oblastima saradnje”, kazao je Neđeši.
Ministarka Bratić se zahvalila ambasadoru Mađarske na iskazanoj spremnosti za saradnju i izrazila uvjerenje da će Crna Gora sa Mađarskom nastaviti još uspješnije partnerstvo i rad na novim projektima koji će još tješnje povezati dvije zemlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?