Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Братић и Неђеши: Интензивирање сарадње у интересу обије земље

Објављено: 29.01.2021. 16:49 Аутор: ПР служба

Министарка просвјете, науке, културе и спорта др Весна Братић примила је у прву званичну посјету Њ.Е. амбасадора Мађарске у Црној Гори Јожефа Неђешија.

Министарка Братић је изразила задовољство што са дипломатским представницима Мађарске, на нивоу Министарства наставља раније успостављену сарадњу која се убудуће може додатно оснажити.
Заједничка стремљења, географска блискост и традиционална повезаност у многим областима друштвеног живота, налаже нам да наставимо успостављена партнерства због чега ми је веома драго”, казала је министарка Братић.

„Преузимањем одговорности управљања изузетно комплексним Министарством које обједињује ресоре просвјете, науке, културе и спорта, представља велику част, али и снажну инспирацију. Окупили смо способан тим људи који ће у будућем периоду предано и одговорно радити на томе да ова Влада буде Влада резултата и Влада која ће бити усмјерена на грађане те њихова очекивања и потребе. У том смислу, радује ме прилика за наставак и оснаживање већ успостављене успјешне сарадње са пријатељском Мађарском, посебно у области културе и просвјете,” истакла је Братић.

Амбасадор Мађарске Јожеф Неђеши поручио је да је Мађарска одувијек сматрала земље Западног Балкана својим пријатељима. „Заинтересовани смо за напредак Црне Горе и њен развој и, у том смислу, дајемо вам подстрек да истрајете на путу ка чланству у Европској Унији. Наше намјере су, стога, отворене, искрене и пријатељске.

Желим да Вас информишем да Мађарску сваке године посјети пуно средњошколаца и студената из Црне Горе, као и учесника програма “Стипендиум Хунгарикум”, а који се односи на боравак и студирање црногорских студената на мађарским универзитетима. Осим тога покренули смо и заједничке пројекте у области културе и желимо да вам будемо подршка у свим могућим заједничким областима сарадње”, казао је Неђеши.
Министарка Братић се захвалила амбасадору Мађарске на исказаној спремности за сарадњу и изразила увјерење да ће Црна Гора са Мађарском наставити још успјешније партнерство и рад на новим пројектима који ће још тјешње повезати двије земље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?