Intezivirati saradnju Crne Gore i Mađarske u oblastima turizma i inovacija

Objavljeno: 29.01.2021. 22:59 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Ministar ekonomskog razvoja mr Jakov Milatović sastao se danas sa mađarskim ambasadorom u Crnoj Gori NJ.E. Jožefom Neđešijem.
Na sastanku je bilo riječi o prijateljskim odnosima između Crne Gore i Mađarske, saradnji u oblastima turizma, investicija i inovacija.

Ministar Milatović je na samom početku izrazio zadovoljstvo što upravo evropski komesar za proširenje gdin Varhelji dolazi iz Mađarske - zemlje koja dobro poznaje Zapadni Balkan. On je upoznao ambasadora sa novom organizacijom Ministarstva ekonomskog razvoja i istakao da je Crna Gora zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje. Tom prilikom, ministar je naveo da bi bilo od izuzetnog značaja realizovati posjetu Mađarskoj sa ciljem promovisanja Crne Gore kao ovogodišnje ljetnje destinacije za mađarske turiste.

Ambasador Neđeši je rekao da Mađarska gleda na Crnu Goru kao prijateljsku zemlju i da je pružila svu pomoć našoj zemlji na putu ka NATO, te da podrška i pomoć od strane mađarske strane neće izostati ni na putu Crne Gore za EU. Ambasador je istakao da Mađarska nije prisutna u Crnoj Gori samo u političkom smislu nego i u dijelu velikih investitora poput Hunguest hotels i OTP banke. Takođe, produbljivanje odnosa u oblasti inovacija ali i turizma kroz dodatnu mogućnost strateškog partnerstva sa WizzAir-om predočeno je na sastanku od strane mađarskog ambasadora.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?