Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Jačanje Uprave kompetentnim kadrom

Objavljeno: 09.06.2022. 18:54 Autor: UPC

Uprava prihoda i carina, na putu ka ostvarivanju svoje misije i vizije, posebnu pažnju poklanja kompetencijama kadra.

Znanje, iskustvo, profesionalizam i integritet temelji su na kojima počiva uspješna realizacija definisanih ciljeva.

Prepoznajući profesionalne kompetencije i cijeneći značaj doprinosa koji svojim znanjem i iskustvom može pružiti kroz savjetodavni rad, timu Uprave prihoda i carina pridružio se i dr Milan Lakićević.

U periodu od 2013. do 2015. godine, g. Lakićević nalazio se na funkciji direktora Poreske uprave Crne Gore.

Inače, onje redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Nastavu je izvodio, odnosno izvodi osim na pomenutom, i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, Studijama menadžmenta u Podgorici i Bijelom Polju, između ostalog, na predmetima Finansijski menadžment, Preduzetničke finansije, Korporativna analiza i kontrola, Korporativne finansije, Biznis analiza, Analiza poslovanja...

Takođe, gostujući je profesor na postdiplomskim studijama Ekonomskog fakulteta u Banja Luci na predmetu Korporativne finansije.

U periodu od 2007. do 2012. godine g.Lakićević je obavljaodužnost prodekana za naučno-istraživački rad i odnose sa javnošću na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, a bio je i rukovodilac smjera Računovodstvo i revizija na akademskim postdiplomskim studijama i smjera Menadžment investicijama na primijenjenim postdiplomskim studijama.

G.Lakićević je predsjednik Revizorskog odbora AD „Elektroprivreda Crne Gore“ Nikšić i predsjednik Odbora direktora AD „Otrant Komerc“ Podgorica. Takođe, bio je član Upravnog odbora Instituta certifikovanih računovođa Crne Gore i Odbora za reviziju NLB Montenegrobanka AD Podgorica, a obavljao je i dužnosti člana Odbora direktora i predsjednika Odbora direktora u više privrednih društava u Crnoj Gori (AD „Bor“ Plav, AD FLZK Nikšić, AD „Željeznice Crne Gore“ Podgorica, AD „Barska plovidba“ Bar itd.).

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?