Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Organizovana obuka za inspektore u okviru Instrumenta za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX)

Objavljeno: 06.07.2022. 13:53 Autor: uip

Uprava za inspekcijske poslove , Sektor za zaštitu životne sredine, bezbjednost i zdravlje ljudi, socijalne i dječje zaštite učestvovao je u realizaciji obuke “ Upoznavanje sa sistemima zdravstvene i socijalne i dječje zaštite lica sa mentalnim oboljenjima”, koja je trajala od 27.06 -29.06.2022. godine. 

Obuku je organizovala Evropska komisija u okviru Instrumenta za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX) u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove. Cilj obuke je unapređenje znanja i kompetencija učesnika u osiguravanju poštovanja prava lica sa mentalnim oboljenjima, kroz upoznavanje sa zakodavnom, socijalnom i zdravstvenom zaštitom zemalja članica Evropske unije. Izlaganja su vodili eksperti:  gospođa Karin Flyckt  i gospodin Jean-Yves Hocquet, koji su predstavili modele zaštite lica sa invaliditetom u  Švedskoj i Francuskoj. Osim inspektora dječije i socijalne zaštite i zdravstvenih inspektora , obuku su pratili predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i predstavnici centara za socijalni rad. 


PR služba Uprave za inspekcijske poslove

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?