Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Spremnost za jačanje saradnje

Objavljeno: 22.07.2022. 18:30 Autor: UPRAVA PRIHODA I CARINA
Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević susreo se danas sa regionalnim carinskim atašeom Republike Francuske, Kristofom Beržonom.
Tokom sastanka pažnja je posvećena zajedničkim izazovima sa kojima se susrijeću carinske službe, te mogućnostima daljeg unapređenja postojeće dobre saradnje.
G.Beržon je pozdravio rezultate koje Uprava prihoda i carina ostvaruje i na planu naplate prihoda, a posebno na planu odlučne borbe protiv krijumčarenja roba, prvenstveno duvanskih proizvoda.
Direktor Milošević predočio je sagovorniku da UPC u svom radu djeluje u dva osnovna pravca, kroz savjetodavni pristup i pružanje pomoći privrednicima i u slučajevima kada je potrebno, represivne mjere u cilju zaštite državnog budžeta. Takođe, naglašena je puna posvećenost i odlučnost u borbi protiv krijumčarenja, o čemu najbolje svjedoče rezultati ostvareni na planu suzbijanja šverca duvanskih proizvoda u toku poslednjih dva i po mjeseca.
Jačanje službe kroz unapređenje kapaciteta organizacionih jedinica u čijoj nadležnosti su aktivnosti na suzbijanju krijumčarenja, te planirano uvođenje carinskih patrola, od ključne su važnosti za uspjeh na ovom planu, a u tom dijelu od značaja je podrška međunarodnih partnera, konkretno francuske carinske službe, kroz razmjenu iskustava i pružanje podrške u znanju i nabavci opreme.
G. Beržon je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom konkretnom saradnjom sa Upravom prihoda i carina, ali i naglasio da postoji prostor za dalje jačanje posebno u oblasti obavještajnog rada i sprečavanja krijumčarenja, te uputio poziv direktoru da sa saradnicima posjeti francusku carisnku službu, kako bi se bliže upoznali sa tamošnjim sistemom rada.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?