Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Спремност за јачање сарадње

Објављено: 22.07.2022. 18:30 Аутор: УПРАВА ПРИХОДА И ЦАРИНА
Директор Управе прихода и царина, Раде Милошевић сусрео се данас са регионалним царинским аташеом Републике Француске, Кристофом Бержоном.
Током састанка пажња је посвећена заједничким изазовима са којима се сусријећу царинске службе, те могућностима даљег унапређења постојеће добре сарадње.
Г.Бержон је поздравио резултате које Управа прихода и царина остварује и на плану наплате прихода, а посебно на плану одлучне борбе против кријумчарења роба, првенствено дуванских производа.
Директор Милошевић предочио је саговорнику да УПЦ у свом раду дјелује у два основна правца, кроз савјетодавни приступ и пружање помоћи привредницима и у случајевима када је потребно, репресивне мјере у циљу заштите државног буџета. Такође, наглашена је пуна посвећеност и одлучност у борби против кријумчарења, о чему најбоље свједоче резултати остварени на плану сузбијања шверца дуванских производа у току последњих два и по мјесеца.
Јачање службе кроз унапређење капацитета организационих јединица у чијој надлежности су активности на сузбијању кријумчарења, те планирано увођење царинских патрола, од кључне су важности за успјех на овом плану, а у том дијелу од значаја је подршка међународних партнера, конкретно француске царинске службе, кроз размјену искустава и пружање подршке у знању и набавци опреме.
Г. Бержон је изразио задовољство досадашњом конкретном сарадњом са Управом прихода и царина, али и нагласио да постоји простор за даље јачање посебно у области обавјештајног рада и спречавања кријумчарења, те упутио позив директору да са сарадницима посјети француску цариснку службу, како би се ближе упознали са тамошњим системом рада.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?