Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović u posjeti sjeveru Crne Gore

Objavljeno: 31.03.2008. 16:49 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Delegacija Ministarstva kulture, sporta i medija, koju predvodi ministar Branislav Mićunović, boraviće u ponedjeljak 31. marta 2008. godine u Pljevljima, gdje će razgovarati sa predsjednicima opština sa sjevera Crne Gore. Na sastanku će učestvovati predsjednici opština: Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Plav, Rožaje, Andrijevica i Pljevlja. Tema razgovora je Program razvoja i Inicijativni akcioni plan kulturne politike na sjeveru Crne Gore.

Svrha sastanka je identifikacija problema sa kojima se susreću opštine sa sjevera u realizaciji kulturnih aktivnosti, a razmatraće se i priroriteti i metodi realizovanja kulturnih strategija tih opština. S obzirom na bogatstvo kulturnih artefakata koji su smješteni ili dolaze iz te regije, sastanak predstavlja inicijativu za uspostavljanje saradnje na valorizaciji i promovisanju njene kulture, kao segmenta državnog, kulturnog i nacionalnog identiteta Crne Gore.

Sastanak treba da rezultira dogovorom o izradi Inicijativnog akcionog plana, koji će, između ostalog, tretirati pitanja kulturnog stvaralaštva, rada lokalnih institucija, očuvanja kulturne baštine i razvoja infrastrukture u oblasti kulture, u opštinama sa sjevera Crne Gore.

Sastanak će se održati u Skupštini Opštine Pljevlja, u 17,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?