Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић у посјети сјеверу Црне Горе

Објављено: 31.03.2008. 16:49 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Делегација Министарства културе, спорта и медија, коју предводи министар Бранислав Мићуновић, боравиће у понедјељак 31. марта 2008. године у Пљевљима, гдје ће разговарати са предсједницима општина са сјевера Црне Горе. На састанку ће учествовати предсједници општина: Колашин, Мојковац, Бијело Поље, Беране, Плав, Рожаје, Андријевица и Пљевља. Тема разговора је Програм развоја и Иницијативни акциони план културне политике на сјеверу Црне Горе.

Сврха састанка је идентификација проблема са којима се сусрећу општине са сјевера у реализацији културних активности, а разматраће се и прироритети и методи реализовања културних стратегија тих општина. С обзиром на богатство културних артефаката који су смјештени или долазе из те регије, састанак представља иницијативу за успостављање сарадње на валоризацији и промовисању њене културе, као сегмента државног, културног и националног идентитета Црне Горе.

Састанак треба да резултира договором о изради Иницијативног акционог плана, који ће, између осталог, третирати питања културног стваралаштва, рада локалних институција, очувања културне баштине и развоја инфраструктуре у области културе, у општинама са сјевера Црне Горе.

Састанак ће се одржати у Скупштини Општине Пљевља, у 17,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?