Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prvo zasijedanje Ekonomsko-trgovinskog mješovitog komiteta Vlade Narodne Republike Kine i Vlade Crne Gore u Pekingu

Objavljeno: 09.06.2008. 19:20 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Delegacija Vlade Crne Gore, koju predvodi potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku prof. dr Vujica Lazović, boraviće od 9 -13. maja 2008. godine u službenoj posjeti Narodnoj Republici Kini, gdje će biti održano prvo zasijedanje Ekonomsko-trgovinskog mješovitog komiteta Vlade Narodne Republike Kine i Vlade Crne Gore.

Cilj sastanka je razmjena mišljenja o mogućim pravcima unapređenja ekonomsko-trgovinske saradnje, uključujući turizam, robnu razmjenu i investicije. Takođe, razgovaraće i o konkretnim pitanjima intenziviranja dalje bilateralne saradnje.

Tokom boravka u Kini, potpredsjednik Lazović održaće bilateralne sastanake sa predstvanicima uglednih kineskih kompanija, zainteresovanih za ulaganje u sektor saobraćajne infrastrukture i energetike.

Nakon zasijedanja mješovitog komiteta, biće potpisan memorandum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji između NR Kine i Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?