Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prva nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju pod nazivom "Od ideje do akcije"

Objavljeno: 18.06.2008. 19:38 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Beranama će u petak, 20. juna 2008. godine, u sklopu CARDS Projekta "Reforma tržita rada i razvoj radne snage", kojeg sprovodi Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja, a finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju, biti održana "Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju".

Promocija preduzetničkog učenja na nacionalnom nivou doprinosi boljem razumijevanju uloge i značaja tog segmenta obrazovnog procesa za život i budućnost mladih ljudi. Od ove godine, u Crnoj Gori će se organizovati Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju, koja ima za cilj promociju preduzetničkog učenja, prezentiranje dostignića i razmjenu mišljenja o budućim prioritetima u razvoju te oblasti.

U Opštini Berane je, tokom proteklih 12 mjeseci, sproveden niz aktivnosti na primjeni principa cjeloživotnog učenja u oblasti preduzetništva, u skladu sa najnovijim dostignućima i preporukama Evropske unije. U implementaciji su učestvovali svi relevantni partneri na lokalnom nivou Opština, obrazovne i institucije za osposobljavanje i zapošljavanje, kompanije i institucije za podsticanje malog i srednjeg biznisa. "Nacionalni primjer dobre prakse", kako je nazvan paket mjera sprovedenih u Beranama, izdvojio je tu Opštinu kao primjer koji treba slijediti i primijeniti u cijeloj Crnoj Gori.

Prva Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju "Od ideje do akcije" biće održana u Gimnaziji "Panto Mališić", sa početkom u 11,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?