Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Прва национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу под називом "Од идеје до акције"

Објављено: 18.06.2008. 19:38 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Беранама ће у петак, 20. јуна 2008. године, у склопу ЦАРДС Пројекта "Реформа тржита рада и развој радне снаге", којег спроводи Министарство здравља, рада и социјалног старања, а финансира Европска унија преко Европске агенције за реконструкцију, бити одржана "Национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу".

Промоција предузетничког учења на националном нивоу доприноси бољем разумијевању улоге и значаја тог сегмента образовног процеса за живот и будућност младих људи. Од ове године, у Црној Гори ће се организовати Национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу, која има за циљ промоцију предузетничког учења, презентирање достигнића и размјену мишљења о будућим приоритетима у развоју те области.

У Општини Беране је, током протеклих 12 мјесеци, спроведен низ активности на примјени принципа цјеложивотног учења у области предузетништва, у складу са најновијим достигнућима и препорукама Европске уније. У имплементацији су учествовали сви релевантни партнери на локалном нивоу Општина, образовне и институције за оспособљавање и запошљавање, компаније и институције за подстицање малог и средњег бизниса. "Национални примјер добре праксе", како је назван пакет мјера спроведених у Беранама, издвојио је ту Општину као примјер који треба слиједити и примијенити у цијелој Црној Гори.

Прва Национална конференција о цјеложивотном предузетничком учењу "Од идеје до акције" биће одржана у Гимназији "Панто Малишић", са почетком у 11,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?