Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Radionica na temu Novi pristup Harmonizacija tehničkih standarda

Objavljeno: 02.07.2008. 18:21 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sekretarijat za evropske integracije i Institut za evropsku politiku iz Berlina Inwent u četvrtak, 03. jula, organizuju radionicu na temu Novi pristup Harmonizacija tehničkih standarda. To je prvi seminar u ciklusu koji su dogovorili predstavnici Sekretarijata i Inwenta. Prethodno je dogovorena saradnja u okviru koje je predviđeno da Inwent pruža podršku u obuci crnogorskih službenika državne uprave o specijalizovanim pitanjima iz oblasti evropskih integracija.

Radionicu će otvoriti sekretar Sekretarijata za evropske integracije Ana Vukadinović, pomoćnik ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Dagmar Schmidt, predstavnica Inwenta Christine de Barros Said i Jan Rekman iz Instituta za evropsku politiku.

Seminar -radionica namijenjena je službenicima Ministarstva za ekonomski razvoj, Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, Sekretarijata za evropske integracije, Privredne komore, Instituta za standardizaciju, Centra za metrologiju i Tržišne inspekcije.

Ključne oblasti koje će se razmatrati tokom radionice su direktive starog i novog pristupa i njihovo prenošenje u nacionalno zakonodavstvo. Drugog dana seminara biće prezentovani praktični primjeri iz Njemačke i Hrvatske.

Radionica će biti otvorena u Sekretarijatu za evropske integracije, Stanka Dragojevića 2, sala na trećem spratu, u 09.30 sati.

Uvodne napomene predsjedavajućih otvorene su za javnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?