Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радионица на тему Нови приступ Хармонизација техничких стандарда

Објављено: 02.07.2008. 18:21 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Секретаријат за европске интеграције и Институт за европску политику из Берлина Инwент у четвртак, 03. јула, организују радионицу на тему Нови приступ Хармонизација техничких стандарда. То је први семинар у циклусу који су договорили представници Секретаријата и Инwента. Претходно је договорена сарадња у оквиру које је предвиђено да Инwент пружа подршку у обуци црногорских службеника државне управе о специјализованим питањима из области европских интеграција.

Радионицу ће отворити секретар Секретаријата за европске интеграције Ана Вукадиновић, помоћник амбасадора Њемачке у Црној Гори Дагмар Сцхмидт, представница Инwента Цхристине де Баррос Саид и Јан Рекман из Института за европску политику.

Семинар -радионица намијењена је службеницима Министарства за економски развој, Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација, Министарства здравља, рада и социјалног старања, Секретаријата за европске интеграције, Привредне коморе, Института за стандардизацију, Центра за метрологију и Тржишне инспекције.

Кључне области које ће се разматрати током радионице су директиве старог и новог приступа и њихово преношење у национално законодавство. Другог дана семинара биће презентовани практични примјери из Њемачке и Хрватске.

Радионица ће бити отворена у Секретаријату за европске интеграције, Станка Драгојевића 2, сала на трећем спрату, у 09.30 сати.

Уводне напомене предсједавајућих отворене су за јавност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?