Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija o politici zapošljavanja i razvoju ljudskih resursa

Objavljeno: 11.09.2008. 20:56 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U petak 12. septembra 2008. godine, u Podgorici će biti održana konferencija o politici zapošljavanja i razvoju ljudskih resursa, u okviru CARDS projekta "Reforma tržišta rada i razvoja radne snage", kojeg sprovodi Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja, a finansira EU.

Konferencija ima za cilj da informiše javnost o Strategiji zapošljavanja i razvoju ljudskih resursa za period od 2007-2011, te o Nacionalnom akcionom planu zapošljavanja 2008-2009 i njihovoj važnosti za Crnu Goru. Strategija i Akcioni plan prate smjernice Evropske unije i čine integralni dio paketa instrumenata, namijenjenih ekonomskom i socijalnom razvoju Crne Gore. Vlada Crne Gore je usvojila ta dokumenta početkom avgusta 2008. godine, uz tehničku podršku tima CARDS Projekta, što je najvažniji doprinos tog Projekta koji se implementira od novembra 2006. do septembra 2008. godine.

Konferenciju će otvoriti ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović, a prisutnima će se obratiti i ministar prosvjete i nauke Sreten Škuletić, šef EAR Rainer Freund, vođa CARDS projekta Leni van der Meer i član delegacije Evropske komisije Nikola Bertolini.

Konferencija će se održati u Hotelu Podgorica, sa početkom u 10,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?