Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar finansija Igor Lukšić potpisaće Ugovore o kreditu i garanciji sa Evropskom investicionom bankom

Objavljeno: 29.09.2008. 22:53 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Najava: Ministar finansija Igor Lukšić potpisaće Ugovore o kreditu i garanciji sa Evropskom investicionom bankom

--------------------------------------------------------------------------------

Ministar finansija Igor Lukšić potpisaće u utorak, 30. septembra 2008. godine, ugovore sa predstavnicima Evropske investicione banke, o kreditu i garanciji za hitnu rekonstrukciju željezničke infrastrukture u iznosu od 7.000.000 eura i rekonstrukciju energetskog sektora od 2.976.910 eura, kao i za projekte vodosnabdijevanja i tretman otpadnih voda u Opštini Nikšic od 5.000.000 eura i puteve i mostove u Crnoj Gori 4.000.000 eura.

Navedeni projekti imaju za cilj unapređenje kvaliteta putne i željezničke infrastrukture, jačanje energetskog sistema, rješavanje problema vodosnasbdijevanja i otpadnih voda, kao i rješavanje drugih pitanja regionalnog razvoja.

Osim projekta rekonstrukcije željezničke infrastrukture, svi kreditni aranžmani su zaključeni za vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, pa je u cilju nastavka tih aranžmana, 22. maja 2007. godine potpisan Okvirni Sporazumom izmedju Vlade Crne Gore i Evropske Investicione banke, kojim se uređuju aktivnosti EIB-a u Crnoj Gori.

Ugovore će, u ime Evropske investicione banke, potpisati pomoćnik direktora Tonci Ottieri i šef jedinice za zajmove za Jugoistočnu Evropu Dominique Courbin, dok će sa crnogorske strane, osim ministra Lukšića, potpisnici biti izvršni direktor Željeznice Crne Gore Blažo Šaban i izvršni direktor Elektroprivrede Ranko Vojinović.

Ugovori će biti potpisani u Vili Gorica, u 12,00 sati.

Nakon potpisivanja, ministar finansija i predstavnici Evropske investicione banke daće izjave.

Za praćenje ovog događaja, možete se akreditovati u Birou za odnose s javnošću, na tel. 242-566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?