Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар финансија Игор Лукшић потписаће Уговоре о кредиту и гаранцији са Европском инвестиционом банком

Објављено: 29.09.2008. 22:53 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Најава: Министар финансија Игор Лукшић потписаће Уговоре о кредиту и гаранцији са Европском инвестиционом банком

--------------------------------------------------------------------------------

Министар финансија Игор Лукшић потписаће у уторак, 30. септембра 2008. године, уговоре са представницима Европске инвестиционе банке, о кредиту и гаранцији за хитну реконструкцију жељезничке инфраструктуре у износу од 7.000.000 еура и реконструкцију енергетског сектора од 2.976.910 еура, као и за пројекте водоснабдијевања и третман отпадних вода у Општини Никшиц од 5.000.000 еура и путеве и мостове у Црној Гори 4.000.000 еура.

Наведени пројекти имају за циљ унапређење квалитета путне и жељезничке инфраструктуре, јачање енергетског система, рјешавање проблема водоснасбдијевања и отпадних вода, као и рјешавање других питања регионалног развоја.

Осим пројекта реконструкције жељезничке инфраструктуре, сви кредитни аранжмани су закључени за вријеме државне заједнице Србија и Црна Гора, па је у циљу наставка тих аранжмана, 22. маја 2007. године потписан Оквирни Споразумом измедју Владе Црне Горе и Европске Инвестиционе банке, којим се уређују активности ЕИБ-а у Црној Гори.

Уговоре ће, у име Европске инвестиционе банке, потписати помоћник директора Тонци Оттиери и шеф јединице за зајмове за Југоисточну Европу Доминиqуе Цоурбин, док ће са црногорске стране, осим министра Лукшића, потписници бити извршни директор Жељезнице Црне Горе Блажо Шабан и извршни директор Електропривреде Ранко Војиновић.

Уговори ће бити потписани у Вили Горица, у 12,00 сати.

Након потписивања, министар финансија и представници Европске инвестиционе банке даће изјаве.

За праћење овог догађаја, можете се акредитовати у Бироу за односе с јавношћу, на тел. 242-566.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?