Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade Crne Gore Gordana Đurović boraviće u Opštini Mojkovac povodom promocije Programa stimulisanja zapošljavanja ''Posao za vas

Objavljeno: 30.09.2008. 23:09 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Gordana Đurović, zajedno sa sekretarom Sekretarijata za evropske integracije Anom Vukadinović, direktorima Fonda za razvoj, Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Zavoda za zapošljavanje - Draganom Lajovićem, Zoranom Vukčevićem i Zoranom Jelićem - te direktorom Direkcije za javne radove Žarkom Živkovićem i šefom Savjetodavne službe u Ministartsvu poljoprivrede Vukotom Stanišićem, boraviće u srijedu 01. i četvrtak 02. oktobra 2008. u Opštini Mojkovac, u sklopu aktivnosti na promovisanju Programa stimulisanja zapošljavanja, koji pod nazivom Posao za vas sprovodi Vlada Crne Gore.

Prema programu posjete, potpredsjednica Đurović će u srijedu 01. oktobra u 11,00 sati imati sastanak sa predsjednikom Opštine Miladinom Mitrovićem i njegovim saradnicima. Na sastanku koji je zatvoren za medije i koji će biti održan u Skupštini Opštine, razgovaraće se o reformi lokalne uprave i mogućnostima korišćenja evropskih fondova. Od 12,30 14,00, u Sali Elektrodistribucije održaće se Prezentacija Projekta Stvaranje uslova za stimulisanje zapošljavanja, s akcentom na sjeverni region i ugrožene kategorije stanovništva. Na sastanku će učestvovati predstavnici lokalne uprave, biznisa, udruženja, uspješni korisnici kreditnih linija, potencijalni korisnici i druga zainteresovana lica (otvoreno za medije). U 15,00 sati predviđena je posjeta jednom od uspješnijih preduzeća (4 Novembar), gdje će potpredsjednica Vlade dati izjavu za novinare. Od 17 18,30 u Hotelu Palas biće održan Okrugli sto pod nazivom Evropske integracije i lokalni razvoj, na kojem će učestvovati predstavnici opštine, nevladinog i privatnog sektora.

Narednog dana (četvrtak 02. oktobra, u 10,00 sati) potpredsjednica Đurović će svečano otvoriti zgradu državnih institucija (inspekcijski organi, MUP, Uprava policije i Poreska uprava), kao i zgradu Vatrogasne službe Mojkovac. Od 10,45-12,15 planirana je posjeta Zavodu za zapošljavanje i razgovor sa potencijalnim korisnicima programa, nakon čega će (od 12,15 12,45) posjetiti MZ Podbišće i obići firmu Dukat (uzgoj piladi). U 13,00 sati, potpredsjednica Vlade će posjetiti srednju školu Vuksan Đukić i održati predavanje na temu Mladi i Evropska unija. U Domu kulture Mojkovac, od 15,30 17,00 sati, biće održana tribina pod naslovom Otvoreno sa potpredsjednikom Vlade, na kojoj će pored potpredsjednice Đurović, učestvovati i predstavnici Direkcije za MSP, Fonda za razvoj i Zavoda za zapošljavanje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?